Morgenmad

Der serveres en varieret morgenmad i form af en buffet på det ønskede tidspunkt. Buffeten består af forskellige hjemmelavede rundstykker, der er anrettet med pålægmix, ost, honning, hjemmelavet marmelade og kogte æg fra vores egen lille flok høns. Der er også et udvalg af mysli med yoghurt og frisk mælk fra den lokale bondegård. Derudover er der altid gratis kaffe og te og frisk frugt til rådighed i køkkenet. I sommersæsonen kan du være heldig, at få friske økologiske jordbær fra haven. Der er altid mulighed for individuelle aftaler, især hvis du lider af allergier eller ønsker at spise vegansk/vegetarisk kost.

Parkering – gratis

To gæsteparkeringspladser er placeret direkte i gården. Yderligere parkeringsmuligheder findes lige over for os ved siden af forsamlingshuset på Lydingevej eller ved foden af kirkebakken på Bøjdenvejen.

Beliggenhed og områd

Huset er en gammel skolebygning fra 1805, og ligger ved den vestlige fod af den let skrånende kirkebakke i den dejlig landsby Krarup med 205 indbyggere i hjertet af Danmarks tredjestørste ø Fyn. Huset er omgivet af en hyggelig have, som vores gæster er velkomne til at benytte, samt legeudstyr til børn. Du er også velkommen til at fodre vores dyr, samle æg i hønsehuset og høster frugt og grønsager.

Her i Krarup har vi en masse at tilbyde vores gæster f.eks. Legepladsen ved skolen, Oasen (et særligt naturområde med boldbane, madpakkehus, bålsted, shelters og QR koder i området, som oplyser om vegetationen), Voldbjerg på Hundstrupvej (et lille bjerg, der blev dannet af istiden, og som ifølge legenden er beboet af både elverpiger og trolde) eller Lindehusets søde alpacaer. Derudover er Krarup præget af en interessant industrihistorie, f.eks. maskinfabrikken, mejeriet, gartneriet og sidst men ikke mindst den gamle skole. Sydpå er der et stort skovområde med et fantastisk sølandskab til en hyggelige vandre-, cykel- eller ridetur.

Krarup tilhører den nordligste del af Sydfyns område, der er et ca. 15 km bredt bånd langs Fyns sydkyst mellem Faaborg og Lundeborg. Mod syd ligger det Sydfynske Øhav med sine 55 øer og småøer. Området er navnlig kendt for sine mange flotte slotte og herregårde og enestående kulturlandskab samt den smukke natur.

Alarmnumre

  • Alarmnummer: 112
  • Politi: 114
  • Lægevagten (Region Syddanmark): 70 11 07 07
  • Tandlægevagten (Region Syddanmark): 99 44 08 09
  • Giftlinjen: 82 12 12 12
  • Hjertestarter: Krarup Forsamlingshus, Lydingevej 1 (Hjertestarteren er altid tilgængelig, men skabet er aflåst. Ring 112 for at få udleveret koden til skabet)

Læger og sygehuse

Det nærmeste hospital er OUH i Svendborg, Baagøes Alle 15, ca. 25 km væk.

Læger kan findes i Korinth Lægehuset, Lykkemarken 1, eller Lægehuset i Kværndrup, Svendborgvej 8, begge to er ca. 7km væk.

Apoteker

Det nærmeste apotek ligger i Ringe på Torvet 5 ”Ringe Apotek”. Ellers kan du også finde apoteker i de store byer, f.eks. i Faaborg, Svendborg og Odense.

Cykeludlejning

Fåborg cykeludlejning har forskellige typer og størrelser af cykler, herunder børnecykler og trailere. Der tilbydes afhentnings- og afleverings-service af cykler.

Indkøbsmuligheder

Der findes mange muligheder for at handle. Tættest, kun to minutter til fods, er der en lille butik Fyens Økologi på Søfældevej 2 i byen. Ellers kan du finde butikken Espe Grønt i nabobyen Espe – 5km, i Korinth er der supermarkedet Dagli’Brugsen – 6km og i Kværndrup er der LetKøb – 7km.

I byen Ringe (12 km) findes et bredt udvalg af indkøbsmuligheder både detailhandel og dagligvare indkøb. De store byer Odense, Svendborg og Faaborg er perfekte til en hyggeshoppingtur.

Restauranter, som vi kan anbefale…

Ivar Pizza: Pizzariaet i nabobyen Espe (5km) tilbyder pizza og meget mere. Du kan spise på stedet, få maden leveret eller selv afhente den.

Spisehuset: Med udsigt over det Sydfynske øhav i Faaborg (16km) er det nu muligt at nyde en burger, sandwich eller salat lavet af god kvalitet og lidt mere kærlighed.

Det Hvide Pakhus: Det historiske og rustikke Hvide Pakhus ligger i havnen i Faaborg (16km). Perfekt til en hyggelig aften ude med lækker mad. Det Hvide Pakhus er søsterrestauranten til Spisehuset.

Det Gamle Røgeri: Fiskerestauranten i Faaborg (16km) er åben i skolesommerferien. I den hyggelige gårdhave kan du afprøve dine smagsløg i buffeten, der har et stort fokus på kvalitet og friskhed. I buffeten kan man fx finde: Husets røgvarer og hjemmelavede salater, diverse sild, lune rødspættefileter og fiskedeller, godt brød fra den lokale bager og frisk grønt, dressinger og alt tilbehør.

Dang Ved Brønden – Thai Restaurant & Take Away: Midt i Faaborg centrum på byens gamle torv (16km), er det forenet det historiske sted “Ortman’s Palæ”, som stammer fra 1817 med eksotisk ynde og thai gastronomi i sær klasse. En kulinarisk oplevelse for dine sanser.

Restaurant Skovlyst: Midt i de Fynske Alper ligger Restaurant Skovlyst (15km). Restauranten tilbyder en unik oplevelse i en fusion mellem det danske og det franske køkken med respekt for det ærlige og enkle. Udgangspunktet for retterne er altid årstidens udvalg af råvarer.

Restaurant Yme: Restauranten i Ringe (12km) byder på lækker asiatisk mad. Prøv bl.a. de populære sammensatte sushi-menuer fra det asiatiske køkken, bygget på friske råvare, der med garanti vil udfordre dine smagsløg.

Thaisen Ma’Hus: Restauranten i Ringe (12km) udvælger de bedste fynske leverandører af kød, grønt, fisk, brød, ost, øl og sodavand, og gerne økologisk. Thaisen Ma’Hus arbejder på at minimere madspild, og bruger vore råvarer på nye spændende måder.

CarlsLund: Som gæst på CarlsLund restaurant i Odense (30 km) kan du altid forvente god dansk mad. CarlsLund følger gamle traditioner, bruger bl.a. lokale bagere, bruger årstidens grøntsager og sylter selv. En kulinarisk oplevelse, der harmonerer med de smukke naturomgivelser i Fruens Bøge skov. Børnene kan gå på opdagelse i skoven og lege på naturlegepladsen.

Strande

Nab Strand – En lille offentlig badestrand med en badebro på en smuk beliggenhed på det sydlige Fyn med udsigt over de sydfynske øer. Parkeringsplads og toilet i nærheden.

Langemarken Strand En offentlig badestrand med en badebro på en rolig beliggenhed på det sydlige Fyn. Stranden er smal, men lang nok til at tage en lang gåtur langs stranden. Intet toilet nær stranden.

Faaborg Havnebad To brede badebroer giver dig mulighed for at springe direkte ud i fjorden ikke langt fra havnen – og kun få 100 meter fra Faaborg centrum. Badefaciliteter for små børn med bassin på lavt vand. Udendørs bruser, toiletfaciliteter og sauna forefindes.

Bøjden Strand – Rent, klart, blåt vand og fin sandstrand er kendetegnende for Bøjden Strand nær Faaborg. Stedet er udstyret bl.a. med badebro, legeplads, toilet og kiosk. Adgang 25 kr.

Hesseløje Strand – Tæt på Bøjden Strand ligger Hesseløje Strand. Sandstranden ligger i et sommerhusområde, derfor er der igen offentlig parkering.

Horne Sommerland – En offentlig badestrand med en flot udsigt til Øhavet. Stranden ligger i et sommerhusområde med gode parkeringsforhold og toiletter. Området er velegnet til windsurfing.

Dyreborg Strand – En dejlig børnevenlig sandstrand med gode parkeringsforhold.

Klinten Strand – Ved Feriehotel Klinten Danland i fjorden af Faaborg er der en offentlig og børnevenlig sandstrand, udstyret med legeplads, kiosk og toiletter.

Strandholmen En offentlig badestrand, beliggende i sommerhusområde. Strandholmen, Faldsled, 5642 Millinge

Christiansminde Strand – Christiansminde strand er en populær sandstrand med muligheden for at spille bold og mini golf. Der er legeplads til børnene, badebro, kiosk og toiletter. Parkeringsplads i nærheden.

Thurø Strand (Smørmosen) – Thurø Strand er en familievenlig badestrand med rent frisk vand. Stranden i Smørmosen er udstyret med en 40m lang badebro med rutsjebane, en stor legeplads til børnene og en sjov minigolfbane. Der findes et spisested med lækkert tilberedt grillmad og et ishus. På det stort friområde lokker mange gratis aktiviteter fx beachvolley, stangtennis, skak, petanque, bordtennis, ringspil og meget mere.

Offentlig transport

Busstoppestedet ligger kun 300 m væk, overfor skolen. Herfra kan du tage busrute 330 (Ringe – Espe – Snarup – Krarup) og 920 (Kerteminde – Nyborg – Ringe – Faaborg). Du kan finde flere oplysninger på fynbus.dk.

Den nærmeste togstation er i Kværndrup på Banepladsen (ca. 7 km væk) eller i Ringe på Stationsvej (ca. 12 km væk). Find din rute på rejseplanen.dk.

Seværdigheder

Området omkring os er fuld med dejlige oplevelser og seværdigheder, som er altid et besøg værd, uanset om du er alene, som par eller med hele familien. Læs mere i menupunktet Events under “Oplevelser omkring os” og klik dig videre.

Storbyer i nærheden

Nærmest, i 12 km afstand, ligger den større by Ringe med ca. 6.244 indbyggere nord for Krarup. Lige så hurtig, på 15 minutter sydvest, kan du nå Faaborg med sine 6.966 indbyggere.

Svendborg ligger kun 20 minutter sydøst for Krarup. Det er den næststørste by på øen med 27.054 indbyggere. Odense er den største by på øen med ca. 180.760 indbyggere. Den ligger kun 30 minutter fra Krarup via motorvejen.